Skip to main content
Hitta din lösning
Hem   /  Referenser   /   Saxnäs camping

Saxnäs camping

Saxnäs Camping är en familjär campingplats på Öland med allt från större stugor till ställplatser för husbilar och husvagnar. Campingområdet har fyra servicehus som är utrustade med duschar, wc och kök. Servicehusen tillgodoser de vardagliga behoven hos gästerna på campingen som under högsäsong kan vara upp mot 2500 personer.

Campingen har fyra seriekopplade varmvattenberedare, modell VF-500 med en volym på 500 liter vardera. Fastighetsskötaren Andreas på campingen berättar att seriekopplingen möjliggör att de kan stänga av och på beredare utefter beläggning på campingen och därigenom spara på elförbrukningen och minska spill på varmvatten. 

– Under till exempel våren har vi ju inte lika många gäster och därför kan det vara bra att kunna minska mängden varmvatten under lågsäsong.

Beredarna förser ett café, flera kök med diskhoar och diskmaskiner samt cirka 15 duschar med varmvatten. Installatören Peter på Kalmar VVS berättar att campingen tidigare hade en stor beredare men att de rekommenderade dem att seriekoppla flera små i stället, eftersom det är mer lätthanterligt men till samma effekt.

–  Vi väljer nästan alltid Metro Therms produkter. Särskilt när vi har kunder på Öland, då deras beredare är mer motståndskraftiga mot vatten som har hög kalkhalt.

Hitta din lösning