Skip to main content
Hitta din lösning
Hem   /  Referenser   /   Guldfågeln Arena

Guldfågeln Arena

Guldfågeln Arena har varit Kalmar FF:s hemmaplan sedan säsongen 2011. Arenan har varit värd för fotbolls-EM för damer 2013 samt för en rad U-landskamper. Publikrekordet på 11 991 åskådare, sattes under en match mot AIK i november 2018.

Arenan har en fjärrvärmecentralen vid namn Metro Matilda. Det är en specialutformad central med extra kapacitet för just större anläggningar. Lösningens intagningsmått och anslutningar till rördragningarna har anpassats.

Fjärrvärmecentralen är uppdelad i två moduler (mätsträckor). En modul för planvärme med en effekt på 1,6 MW som kan jämföras med 300 nybyggda villor, samt en modul för värme, 600 kW, och varmvatten, 400 kW. Till planvärmen har det gått åt cirka fyra mil slang som går under planen och därigenom värmer upp och förlänger säsongen.

Arenans fulla kapacitet är maximalt 12150 personer med 12 loger, 12 kiosker, 9 kompletta omklädningsrum med dusch och hela 123 toaletter. Alla faciliteter tillgodoses med värme och varmvatten från Metro Therms fjärrvärmecentral.

Hitta din lösning