Skip to main content
Hitta din lösning
Hem   /  Referenser   /   Radhus i Getingen

Radhus i Getingen

Vid Getingen i Kalmar har det byggts nio radhus som alla har värmelösningar från Metro Therm. Radhusen är 146 kvm vardera med både under- och övervåning där hela bostaden värms av Metro Therms fjärrvärmecentral Metro Superb XS.

Metro Therms fjärrvärmecentral värmer både upp bostäderna genom vattenburen golvvärme och ger obegränsad mängd varmvatten anpassat för det hektiska familjelivet. Fastighetsutvecklaren Johan på PoE fastigheter säger:

–   Vi har köpt en funktion till dessa radhus med fokus på att optimera uppvärmningen och vara energisnål, vilket är ett viktigt krav från slutkunden.

Varje radhus har en egen central placerad i ett utvändigt förråd som ligger i anslutning till bostaden. Detta gör att husägaren själv kan anpassa vissa inställningar till just sin bostad utan att påverka sina grannar. Centralerna är utrustade med flera smarta funktioner som snabbsänkning, ECO-automatik och frysskydd. 

Installatören Daniel på Sandbäckens Rör nämner att centralerna är enkla att ansluta och att de kommer färdiga i ett paket där man bara ansluter rören. Det gör att installationen går fort och smidigt.

–   Vi ställer in grundinställningar vid installation men sedan finns det möjlighet för kunden att anpassa genom att höja eller sänka värmen beroende på årstid eller tid på dygnet. Vanligtvis finns inte detta behov, utan centralen är helt underhållsfri.

Installatören berättar att Metro Superb XS uppfyllde alla de krav de hade. Det var snabb leverans och återkoppling från Metro Therm, vilket gjorde hela installationen väldigt smidig.

Hitta din lösning