Skip to main content
Hitta din lösning

Nu lanseras Metro Multi 160 – En komplett klimatanläggning

Tillsammans med Trivselhus kan vi nu erbjuda den unika värmepumpen Metro Multi 160. Klimatanläggningen som effektivt kan ge ditt hem såväl värme och varmvatten som komfortkyla har utvecklats genom projektet BeSmå, Energimyndighetens nätverk för energieffektiva småhus. Efter lyckade testinstallationer kan nu produkten börja erbjudas till marknaden.
– Vi har lyckats få ventilationen och den vattenburna värmen att samverka genom samtidig uppvärmning av tilluften och till exempel golvvärme. Vi använder samma teknik för att på varma sommardagar tillföra komfortkyla till huset, säger Emanuel Johanzon, KAM/OEM på Metro Therm.

Fokus låg på att utveckla produkten för så låg energiförbrukning som möjligt i kompakt format och försöka knyta samman det vattenburna uppvärmningssystemet med ventilationen. Detta lyckades genom att få systemen att samverka genom att tillföra energi på tilluften samtidigt som man använder golvvärmen eller radiatorerna. Med denna lösning är det även möjligt att ha en fortsatt uppvärmning av huset samtidigt som tappvarmvattnet värms upp, vilket saknas i traditionella system.
– Det är väldigt roligt att det långvariga samarbetet mellan Trivselhus och Metro Therm nu gör att vi kan erbjuda våra kunder en helt ny produkt med fantastisk energiprestanda och ökad inomhuskomfort – som dessutom ger möjlighet till komfortkyla under varma sommardagar, säger Leif Sjöskog, teknikchef på Trivselhus.

Trivselhus blir först ut på marknaden att erbjuda klimatanläggningen som tillval till sina kunder.

Läs mer om Metro Multi 160 här.

Läs mer om Metro Multi 160 hos Trivselhus här.

Hitta din lösning