Skip to main content
Hitta din lösning

Historia

Efter 100 år har Metro Therm blivit ett av de ledande varumärkena i Skandinavien när det gäller värme- och varmvattenlösningar.

Jørgen Christian Jørgensen

När elektriciteten fick genomslag i Danmark under 1920-talet såg Jørgen Christian Jørgensen en affärsmöjlighet.  Året därpå etablerade han sig som grossist med fokus på elektronikprodukter som lampor och ledningar hemma i sin lägenhet i Köpenhamn. 

Tillverkningsföretaget Metro

År 1935 startade Jørgen ett eget tillverkningsföretag vid namn Metro. Till en början tillverkade han mindre elektroniska apparater som brödrostar och vattenkokare vilketsenare ledde till att han började utveckla idén om elektriska vattentankar. Dessa elektriska vattentankar var ursprunget till den moderna varmvattenberedaren. Tillverkningen tog fart och flyttades till en nybyggd fabrik i Gentofte utanför Köpenhamn.

Kundanpassade lösningar

Metros första varmvattenberedare var något mindre än dagens moderna tankar och rymde upp till 80 liter. Dock var det de allra minsta tankarna som sålde bäst under den tiden. De mindre tankarna på endast 15 och 30 liter var anpassade för ett hushålls varmvattenbehov på den tiden. Här växte grunden fram för det företag som vi idag kallar Metro Therm.

100 år senare

Efter 100 år har Metro Therm blivit ett av de ledande varumärkena i Skandinavien när det gäller värme- och varmvattenlösningar. Utvecklingen har gått framåt och idag erbjuds lösningar med avancerad teknik, men den goda kvalitén består och grundar sig fortfarande i Jørgens ursprungsidé.

Hitta din lösning