Skip to main content
Metro Therm

Connected Black

Spara 3000 kr om året!

Metro Therm

Gävle Rörteam AB (Comfort)

Pris från comfort.se: Installerat & klart: 33.500:- (se länk för villkor).

Connected Black är varmvattenberedaren som automatiskt kan anpassa uppvärmningen mot när elpriset är som lägst. Detta gör att du sparar pengar på din elräkning.

Metro Therms Connected Black kan förväntas spara mellan 3000-5000 kr per år genom att utnyttja energibesparingsfunktionen och styra uppvärmningen till perioder med lägre elpriser. Denna beräkning baseras på genomsnittspriset för el under 2022 och jämförs med energiförbrukningen hos en konventionell varmvattenberedare av samma storlek. Investeringen i en Connected Black kan därmed helt ha återbetalat sig på cirka 5 år eller ännu snabbare jämfört med en konventionell varmvattenberedare.

Så mycket kan du spara

Varmvatten för hela familjen

Med en imponerande kapacitet på nästan 300 liter kan du ta långa duschar och njuta av bad utan att oroa dig för att vattnet ska ta slut. Oavsett om du har ett större hörnbadkar eller flera personer som behöver varmvatten samtidigt, kan du lita på att Connected Black har tillräckligt med varmvatten för att tillgodose dina behov.

Fördelar med produkten

Genom att ansluta varmvattenberedaren till internet kan du också fjärrstyra och övervaka den från var som helst, vilket kan vara särskilt användbart om du har den i en fritidsbostad. Med Connected Black kan du vara säker på att du alltid har tillräckligt med varmvatten till hands samtidigt som du sparar pengar och bidrar till en mer hållbar framtid.

Ansluts snabbt och enkelt över wifi – därefter kan det roliga börja. Med uppkopplingen kan du fjärrstyra och övervaka varmvattenberedaren via app eller webbläsare. Här kommer du åt tidschema, anslutning till elbörsen Nord Pool för att låta Connected Black automatiskt styra sin uppvärmning till när elpriset är som lägst. Du kan också se energiförbrukning i realtid och historik.

Den smarta styrningen anpassar uppvärmningen och varmvattenmängden utefter hur du använder varmvattnet och kan gå ner i energisparläge annan tid. Detta sparar energi och slutligen även detta på elräkningen. Det är bra både för miljö och plånbok.

Genom sin uppkoppling mot elbörsen kan den användas för att kapa effekttoppar och bidrar på så sätt till ett stabilare och jämnare elnät.

Har du solceller? Det finns tillfällen där det kan vara effektivare att lagra överskottsenergin istället för att sälja den. Connected Black kan automatiskt läsa av när det effektivast att använda energin till att värma upp varmvattnet och kan fungera som energilagring.

Alla dessa smarta funktioner innebär i slutänden att du sparar pengar - dels genom den smarta styrningen som sparar energi, energilagring, och inte minst uppkopplingen till elbörsen Nord Pool som gör att uppvärmning sker när elpriset är som lägst.

Volym/V40* (liter) 283 / 397
Korrosionsskydd Rostfritt stål
Typ Varmvattenberedare
Termostat Traditionell
Röranslutning Uppåt
Höjd (mm) 1667
Diameter 585
Effekt 400v (kW) 3
Elanslutning Ja
Uppvärmningstid till 50° vid 400 V (ca min) 278
Antal duschar 11 stycken 3 min
Kapslingsklass IP44
Energiklass D
Märktryck (bar) 10

* Mängd 40 °C varmvatten.

Frågor och svar

Connected Black är uppkopplingsbar och kan automatiskt läsa av aktuellt elpris på elbörsen Nord Pool. Detta gör att den kan styra uppvärmningen av varmvattnet till de timmar där elen är som billigast. Den kan också fjärrstyras och fjärrövervakas via appen.

Efter installationen är den redo att att anslutas till nätet via WiFi (2,4 GHz). Anslutningen görs snabbt och självinstruerande via appen myUplink. Det kan vara bra att ha nätverkets användarnamn och lösenord tillgängligt vid anslutningen.

Ja, den har samma grundattribut som en traditionell rostfri varmvattenberedare som exempelvis Nibe, Oso eller en annan Metro Therm varmvattenberedare. Den stora volymen gör att den passar bra såväl för en större familj - men också i och med att den kan anpassa sin uppvärmning - passa väl även där det inte är lika stort varmvattenbehov.

Kostnadsfri rådgivning

Ring 0480-420 730

Önskar du bli uppringd? Fyll i ditt telefonnummer nedan:

Skicka

Tack! Vi ringer upp dig!

Genom att skicka ditt telefonnummer godkänner du vår integritetspolicy.

Gävle Rörteam AB (Comfort)

Pris från comfort.se: Installerat & klart: 33.500:- (se länk för villkor).

Alla återförsäljare av Connected Black

Några av våra andra varmvattenberedare