Skip to main content
Metro Therm

Connected Black

Varmvattenberedaren som sänker elräkningen och ger mer varmvatten

Metro Therm

Spara upp till 5000 kr / år

Metro Therms Connected Black kan förväntas spara mellan 3000-5000 kr per år genom att utnyttja energibesparingsfunktionen och styra uppvärmningen till perioder med lägre elpriser. Denna beräkning baseras på genomsnittspriset för el under 2022 och jämförs med energiförbrukningen hos en konventionell varmvattenberedare av samma storlek. Investeringen i en Connected Black kan därmed helt ha återbetalat sig på cirka 5 år eller ännu snabbare jämfört med en konventionell varmvattenberedare.

Connected Black är varmvattenberedaren som automatiskt kan anpassa uppvärmningen mot när elpriset är som lägst. Detta gör att du sparar pengar på din elräkning.

Varmvatten för hela familjen

Med en imponerande kapacitet på nästan 300 liter kan du ta långa duschar och njuta av bad utan att oroa dig för att vattnet ska ta slut. Oavsett om du har ett större hörnbadkar eller flera personer som behöver varmvatten samtidigt, kan du lita på att Connected Black har tillräckligt med varmvatten för att tillgodose dina behov.

Fördelar med produkten

Genom att ansluta varmvattenberedaren till internet kan du också fjärrstyra och övervaka den från var som helst, vilket kan vara särskilt användbart om du har den i en fritidsbostad. Med Connected Black kan du vara säker på att du alltid har tillräckligt med varmvatten till hands samtidigt som du sparar pengar och bidrar till en mer hållbar framtid.

Ansluts snabbt och enkelt över wifi – därefter kan det roliga börja. Med uppkopplingen kan du fjärrstyra och övervaka varmvattenberedaren via app eller webbläsare. Här kommer du åt tidschema, anslutning till elbörsen Nord Pool för att låta Connected Black automatiskt styra sin uppvärmning till när elpriset är som lägst. Du kan också se energiförbrukning i realtid och historik.

Den smarta styrningen anpassar uppvärmningen och varmvattenmängden utefter hur du använder varmvattnet och kan gå ner i energisparläge annan tid. Detta sparar energi och slutligen även detta på elräkningen. Det är bra både för miljö och plånbok.

Genom sin uppkoppling mot elbörsen kan den användas för att kapa effekttoppar och bidrar på så sätt till ett stabilare och jämnare elnät.

Har du solceller? Det finns tillfällen där det kan vara effektivare att lagra överskottsenergin istället för att sälja den. Connected Black kan automatiskt läsa av när det effektivast att använda energin till att värma upp varmvattnet och kan fungera som energilagring.

Alla dessa smarta funktioner innebär i slutänden att du sparar pengar - dels genom den smarta styrningen som sparar energi, energilagring, och inte minst uppkopplingen till elbörsen Nord Pool som gör att uppvärmning sker när elpriset är som lägst.

Volym/V40* (liter) 283 / 397
Korrosionsskydd Rostfritt stål
Typ Varmvattenberedare
Termostat Traditionell
Röranslutning Uppåt
Höjd (mm) 1667
Diameter 585
Effekt 400v (kW) 3
Elanslutning Ja
Uppvärmningstid till 50° vid 400 V (ca min) 278
Antal duschar 11 stycken 3 min
Kapslingsklass IP44
Energiklass D
Märktryck (bar) 10

* Mängd 40 °C varmvatten.

Frågor och svar

Ansluts snabbt och enkelt över wifi – därefter kan det roliga börja. Med uppkopplingen kan du fjärrstyra och övervaka varmvattenberedaren via app eller webbläsare. Här kommer du åt tidschema, anslutning till elbörsen Nord Pool för att låta Connected Black automatiskt styra sin uppvärmning till när elpriset är som lägst. Du kan också se energiförbrukning i realtid och historik.

Connected Black lämpar sig för nästan alla hushåll med ett större varmvattenbehov. Har du en Nibe Compact, Oso. Hur kopplar jag upp varmvattenberedaren? Varmvattenberedaren kopplas enkelt upp trådlöst till din wifi-anslutning. Genom att ladda hem appen myupplink ansluter du snabbt och enkelt din varmvattenberedare och skapar ett konto. Beroende på din elhandelsleverantör kan du därefter ansluta varmvattenberedaren direkt till din elleverantörs app, som till exempel Tibbler eller Greenly. osv.' Räkneexempel: Hur mycket pengar kan jag spara med en Connected Black?Metro Therms Connected Black kan förväntas spara mellan 3000-5000 kr per år genom att utnyttja energibesparingsfunktionen och styra uppvärmningen till perioder med lägre elpriser. Denna beräkning baseras på genomsnittspriset för el under 2022 och jämförs med energiförbrukningen hos en konventionell varmvattenberedare av samma storlek. Investeringen i en Connected Black kan därmed helt ha återbetalat sig på cirka 5 år eller ännu snabbare jämfört med en konventionell varmvattenberedare.

Alla återförsäljare av Connected Black

Kontakta oss för att få en offert eller beställa din nya värmelösning med eller utan installation